Мохаммед Салах став почесним громадянином Чечні

24 ЧЕРВНЯ 2018 13:33

Глава Чечні Рамзан Кадиров підписав указ про присвоєння нападнику англійського «Ліверпуля» і збірної Єгипту Моххамеду Салаху звання почесного громадянина Чеченської республіки, повідомляє Al Jazeera.

«Моххамед Салах - почесний громадянин Чеченської Республіки! Саме так! Цієї ночі я підписав указ про присвоєння великому футболісту, нападнику збірної Єгипту і «Ліверпуля» високого звання», - оголосив Кадиров. Нагрудний значок і копія указу були вручені Салаху на урочистій вечері в честь збірної Єгипту.

Звання «Почесний громадянин Чеченської республіки» є нагородою і може бути присвоєно громадянам, які пропрацювали в республіці не менше 20 років, які зробили особливий внесок у розвиток Чечні, який отримав повагу і широку популярність у жителів республіки, а також громадянам, чия діяльність отримала міжнародне визнання. Звання почесного громадянина протягом року може бути присвоєно лише двічі.

Збірна Єгипту на чемпіонаті світу з футболу програла збірній Уругваю (0:1) і Росії (1:3) і втратила шанси на вихід плей-офф. Єдиний м'яч команди в двох іграх забив з пенальті Салах.

Крім того, Кадиров висловив впевненість, що чеченський клуб «Ахмат» і збірна Єгипту з часом проведуть товариський матч у Грозному.

Світ, 24.06.2018 13:33