М'янма заперечує звинувачення в геноциді Рохінджа

26 ВЕРЕСНЯ 2017 11:28

Як повідомляє TrueUA з посиланням на Al Arabija,  число біженців народності Рохінджа, що покинули М'янму, досягло в сусідній Бангладеш 436 тисяч. Такі дані привело в понеділок Управління ООН у справах біженців. Його глава Філіппо

Ґранді відвідав Бангладеш в минулі вихідні і закликав світову спільноту розширити допомогу біженцям, положення яких, за його словами, «відчайдушне».   

Раніше генсек всесвітньої організації Антоніу Гутерреш визнав, що відносно Рохінджа проводяться етнічні чистки. Влада М'янми це заперечує.  

«Дозвольте мені сказати з усією ясністю, що не етнічних чищень, ні геноциду в нашій країні немає, - сказав на засіданні генеральної асамблеї ООН постпред М'янми при всесвітній організації Хо До Сюань. - Наш народ не для того боровся стільки років за свободу і права людини, щоб сьогодні проводити таку політику. Ми робимо все, щоб запобігти етнічним чисткам і геноциду».  

Раніше фактичний лідер М'янми нобелівський лауреат Аун Сан Су Чжи засудила насильство в штаті Ракхайн, але при цьому заявила і про масову дезінформацію відносно подій в країні.   

Ситуація в штаті Райкхан в М'янмі загострилася у кінці серпня, коли радикальні повстанці-Рохінджа вчинили серію нападів на поліцейських.   

Влада М'янми почала проти них військову операцію. У зіткненнях загинули більше 400 чоловік.

 

Світ, 26.09.2017 11:28