Фото ілюстративне. Джерело: МАУ

На аукціонах розпродають майно найбільшої авіакомпанії України МАУ

Майно авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розпродують на аукціонах державного підприємства "СЕТАМ". До повномасштабного вторгнення Росії вона була найбільшою в Україні.

Про це повідомив avianews.com. Зокрема, вже продали торгові марки з назвою та логотипом МАУ та дочірньої компанії "МАУтехнік", яка ремонтувала літаки.

"З молотка пішли частка 99% у "МАУтехнік", частка 62,43% у хендлінговій компанії "Інтеравіа", яка реєструвала пасажирів та подавала трапи до літаків в аеропортах України, а також приміщення авіакас у центрі Києва", — йдеться в повідомленні.

Зараз на "СЕТАМ" продаються запчастини для літаків та інструменти для технічного обслуговування авіалайнерів. На аукціоні можна купити крісла для літаків, установку для миття повітряних суден, авіазапчастини та водило для транспортування повітряних суден.

При цьому всі торгові марки МАУ, які виставили на аукціон, викупив "Океалос Компані", створений 29 липня 2022 року. Ця компанія купила і найдорожчий лот — частку 62,43% у хендлінгової компанії "Інтеравіа" за 38,9 мільйона гривень.

Авіакаси в центрі Києва продали Костянтину Герасименко за 6,7 мільйона гривень. А 99% частку в "МАУтехнік" за 195 гривень викупив Олег Ткачук.

Джерело зазначило, що 2022 року МАУ припинила польоти на тлі конфлікту партнерів Арона Майберга й Ігоря Коломойського. 2023 року три літаки з парку МАУ перейшли у флот української авіакомпанії "Роза Вітрів", яку також пов’язують з Ігорем Коломойським. У квітні 2023-го повідомляли, що компанією "Міжнародні авіалінії України" керуватиме група олігарха Ігоря Коломойського – його партнер Арон Майберг вийшов з засновників МАУ.

Нагадаємо, що бізнесмен Ігор Коломойський вирішив передати свої корпоративні права у медіахолдингу "1+1 media" в управління трудовому колективу в особі чинного гендиректора — Ярослава Пахольчука. Таке рішення Коломойський ухвалив 23 жовтня. Відповідну заяву адресував трудовому колективу медіагрупи та Національній раді з питань телебачення та радіомовлення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.10.2023 13:23