Українська авіакомпанія SkyUp отримала дозвіл на чартерні рейси до ще однієї країни

Українська авіакомпанія SkyUp отримала сертифікат FAOC. Це дозвіл виконувати чартерні рейси до Канади.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Зазначається, що для виконання польотів за міжнародними маршрутами до Канади українська авіакомпанія SkyUp отримала дозволи для дев'яти літаків у своєму флоті — сімох бортів Boeing 737-800 та двох бортів Boeing 737-700.

"Сертифікат іноземного перевізника FAOC дозволяє українській авіакомпанії надавати ACMI-послуги та виконувати чартерні рейси з інших країн до Канади", — йдеться в повідомленні.

Також перевізник отримав дозвіл на виконання нерегулярних рейсів та Cкод перевізника від Агентства прикордонних служб Канади.

Нагадаємо, компанія "Украерорух" 24 лютого 2022 року оголосила про закриття повітряного простору країни для цивільних літаків через вторгнення Росії на українську територію. Однак про готовність відновити польоти в Україні чи за кордоном вже заявили в українській авіакомпанії Air Ocean Airlines. Авіакомпанія могла б розпочати виконувати рейси з аеропорту "Ужгород", якщо це визнають безпечним. Цей аеродром розташований біля кордону зі Словаччиною, тому після зльоту літак відразу потрапляв би у повітряний простір країни-члена НАТО.

У квітні цього року Європейська організація безпеки повітряної навігації повідомила, що обмеження на польоти цивільної авіації у повітряному просторі України, Молдови, Білорусі та Росії триватимуть до 2029 року. У звіті також опублікували інфографіку скорочення польотів над країнами Європи. В Україні кількість польотів впала на 90% (до 24 лютого 2022 року авіатрафік ще був) і Молдові — 61%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.10.2023 16:20