Фото: Держприкордонслужби

На Київщині знайшли документи та боєприпаси одного з окупантів (фото)

На Київщині виявили нові докази воєнних злочинів РФ та документи одного з окупантів. Їх знайшли на території прикордонного району Київської області, де навесні 2022 року дислокувалися російські загарбники.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Правохоронці виявили розвантажувальний жилет з документами та жетоном з особистим номером військовослужбовця країни-агресорки. Також там були три гранати та майже 650 набоїв калібру 7,62 мм. Серед виявлених боєприпасів знаходилась ручна аерозольна граната К-51, що заборонена, як засіб ведення війни Конвенцією про хімічну зброю та Женевським протоколом.

За фактом виявлення боєприпасів та виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 438 ККУ "Порушення законів та звичаїв війни" направлене повідомлення в Нацполіцію.

Нагадаємо, підозру в державній зраді від ДБР та СБУ отримала колишня заступниця начальника Волноваського райуправління з надзвичайних ситуацій, яка на момент окупації міста виконувала обов’язки начальника управління. Посадовиця виправдовувала російську агресію, агітувала своїх підлеглих підтримувати окупантів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 12.04.2023 13:59