На фото генерал-полковник Олександр Сирський. Джерело: Telegram-канал Олександра Сирського

Наступ на Куп'янському напрямку: артилерія ЗСУ змусила окупантів втікати

Окупанти намагалися перейти в наступ на Куп'янському напрямку. Артилерія Збройних сил України змусила ворога втекти з поля бою.

Про це повідомляє Military Media Center у Telegram.

Противник веде наступальні дії на кількох напрямках одночасно. Але на більшості — ворожі дії безуспішні. 

"Так, на Куп‘янському напрямку були спроби противника вести наступальні дії, але завдяки влучному вогню нашої артилерії підрозділи противника вдались до втечі, навіть не діставшись рубежу переходу в атаку", — розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

На Лиманському напрямку дії ворога були також безуспішні. Всі його спроби провести наступальні дії розбились через стійкість наших позицій та мужність воїнів. 

Проте, епіцентром бойових дій залишається Бахмутський напрямок. 

"Там противник зосереджує найбільші свої зусилля і не полишає мету взяти місто під контроль будь-якою ціною. Наразі, ворог збільшує активність важкої артилерії та кількість авіаційних ударів, перетворюючи місто на руїну. Разом з тим, наші бійці завдають противнику значних втрат і  відчутно гальмують його наступальні дії. Бої за Бахмут тривають. Ситуація на даний час контрольована", — переконує Сирський.

Генштаб також повідомляв, що рашисти 16 та 17 квітня намагалися наступати на Куп’янському напрямку. Тоді ворог атакував біля села Синьківка Петропавлівської громади на північний схід від Куп'янська (на відстані менше 20 кілометрів), але успіху не мав.

Нагадаємо, за минулу добу українські воїни завдали потужних ударів по ворогу. Бійці ЗСУ ліквідували 470 російських солдатів та знищили шість артсистем та 11 ББМ окупантів.

Також речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що росіяни використовують нову тактику ракетних обстрілів. Зокрема, ворог передусім атакує південні, східні та північні області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2023 09:08