Фото: УП

Навіщо окупанти примушують українців брати російські паспорти: пояснення британської розвідки

На тимчасово окупованих територіях України російська влада змушує місцеве населення отримувати паспорти РФ. Таким чином вона намагається "русифікувати" українців. 

Про це йдеться в розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії. 

Так, жителів окупованої частини Херсонської області попередили, що тих, хто не отримає російський паспорт до 1 червня 2023 року, чекає "депортація" та конфіскація майна. 

"Росія використовує паспорти як інструмент для "русифікації" окупованих територій, як це було в Донецьку та Луганську до вторгнення в лютому 2022 року", — пояснюють розвідники. 

На їх думку, Росія прискорює інтеграцію окупованих територій України до РФ, щоб подати вторгнення як успішне, особливо напередодні президентських виборів 2024 року.

Нагадаємо, на Херсонщині громадяни, які не мають ворожого паспорта, піддаються постійним обшукам, залякуванням та примусу до отримання цього документа. Напередодні Генштаб повідомляв, що окупанти активно погрожують примусовим виселенням з власних помешкань та конфіскацією приватної власності у разі відмови отримувати російський паспорт. Також загарбники примушують змінювати з українського на російські зразки свідоцтво про шлюб та свідоцтво про реєстрацію технічних засобів. 

Нагадаємо, раніше російська окупаційна так звана влада разом з представниками російської федеральної податкової служби заборонила здійснювати у Мелітополі будь-які виплати та розрахунки громадянам, що не мають реєстраційного номера облікової картки платника податків РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.04.2023 11:07