Фото: ДМС

Українцям пояснили, чи треба міняти паспорти з різною транслітерацією

Паспорти українців, які мають різну транслітерацію, є чинними до закінчення строку їх дії. Такі документи будуть визнаватися недійсними або змінюватися лише за особистим зверненням особи за отриманням або обміном паспорта. Проте їх все одно варто замінити.

Про це повідомили на сайті Державної міграційної служби України. 

У разі зміни інформації, внесеної до паспорта (у тому числі у зв’язку зі зміною транслітерації як в ID-картці, так і закордонному) попередньо видані документи з відмінною транслітерацією, про яку не зазначено особою під час оформлення нових документів, підлягають визнанню недійсними або обміну.

У ДМС додають, що програмні засоби системи видачі документів автоматично відбирають документи, які визнаються недійсними з різних підстав.

На наступному етапі роботи системи паспорта з різною транслітерацією переводять у статус очікування обміну.   

Нагадаємо, у Державній міграційній службі України повідомили, що в лютому 2023 року в системі оформлення біометричних паспортних документів відбулося оновлення програмного забезпечення. У результаті у разі різної транслітерації у паспорті для виїзду за кордон та ID-картці дійсним визнається останній оформлений документ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.03.2023 17:18