Фото: "Укрінформ"

Не лише С-400 у Криму: військові розповіли, яку техніку напередодні втратили росіяни під час "бавовни"

Українські військові позбавили ворога у середу, 23 серпня, не лише зенітно-ракетного комплексу С-400 "Тріумф" у Криму. Росіяни втратили ще три пускові установки С-300 на Херсонщині.

Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк. Військова підтвердила втрату росіянами потужного комплексу протиповітряної оборони С-400, але нагадала, що ворог має й інші засоби.

"Вони ще мають багато зброї, яку нам доведеться нищити. Тому сезон бавовни триває. Ми проголошували його ще тоді, коли вони очікували курортний сезон. І оскільки погода дозволяє, ми будемо продовжувати засівати бавовну", — сказала Гуменюк.

За її словами, роботи у військових багато, тому підсумки підбивати ще зашвидко. Водночас військова розповіла, що 23 серпня ворог зазнав втрат на Херсонщині.

"На нашій ділянці відповідальності ми теж попрацювали щодо засобів ППО і три пускових установки С-300 були знищені та пошкоджені. Тобто вони зараз більше не можуть бути застосовані ані як засіб захисту на Херсонщині, ані як засіб атаки", — додала Гуменюк.

Знищення комплексу С-400 "Тріумф" у Криму

У середу, 23 серпня, у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Удару зазнав ракетний комплекс С-400 "Тріумф". Знищено техніку, що перебувала поблизу, а також особовий склад у ній.

У розвідці кажуть, що внаслідок вибуху повністю знищено саму установку, а також встановлені на ній ракети та особовий склад, який там перебував. Наголошують, що росіяни мають небагато установок С-400, оскільки це відносно нова розробка. Водночас представник Головного управління розвідки Андрій Юсов зазначив, що ракетні комплекси С-400 є візитною карткою російської ППО, тож така втрата для армії РФ є відчутною. 

Нагадаємо, вранці 23 серпня повідомляли про вибухи не лише у Криму, а й в окупованому Донецьку. Там, у центрі міста, виднівся дим. Окупаційна влада інцидент не коментувала.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2023 10:48