Фото: ЗМІ

Обстріл Костянтинівки: росіяни звинувачують українську ППО у вбивстві людей на ринку

У середу, 6 вересня, окупанти завдали удару по ринку у Костянтинівці в Донецькій області, внаслідок чого було вбито багато людей. Пропагандисти спішно почали звинувачувати в цьому "українську ППО".

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"Російські пропагандисти не забарилися з реакцією — вони підло та цинічно звинуватили в ударі Україну. Мовляв, працювала українська ППО, але ракета полетіла непередбачуваною траєкторією або збила щось у небі просто на ринок", — йдеться у повідомленні.

Фото: Приклад пропаганди Росії. Джерело: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Зазначається, що таку брехливу версію висунули топ-пропагандисти Кремля Володимир Соловйов та Владислав Поздняков.

Варто зазначити, що такою ж фейковою інформацією росіяни намагалися зняти відповідальність з Росії після ударів по житловому будинку в Дніпрі 14 січня та інших. 

"Однак жодних доказів того, що у десятках жертв винна саме українська ППО, вони не надають. І не дивно, адже по мирних українцях вдарила саме російська ракета", — додають у Центрі стратегічних комунікацій.

Нагадаємо, у результаті російського удару по ринку у Костянтинівці кількість поранених зросла до 31 особи. Загинуло 16 людей. Також пошкоджено 20 магазинів, лінії електропередач, адмінбудівля та п'ятий поверх житлового будинку.

Додамо, президент України Володимир Зеленський показав відео прильоту по ринку. Також він висловив співчуття рідним загиблих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 06.09.2023 18:30