Однолітки змушують підлітків ризикувати, і соціальні мережі погіршують ситуацію

17 КВІТНЯ 2018 13:33

Вчені з Массачусетського університету довели, що підлітки не можуть не ризикувати, якщо це роблять їх безрозсудні однолітки, передає TrueUA з посиланням на Daily Mail  

Судячи з усього, саме тому багато наважуються на участь в іграх в соціальних мережах, які передбачають виконання завдань, які часом бувають небезпечними.  

Фахівці провели експеримент за участю 52 добровольців. Учасники могли заробити гроші, надуваючи віртуальну повітряну кулю.   

З кожним натисканням на кнопку миші ризик того, що куля лопне і доброволець не отримає виграш, збільшувався. Після першого раунду учасники вирішували, скільки разів вони натиснуть на кнопку.

Добровольцям також повідомляли про рішення, які нібито взяли інші учасники. Насправді рішення були зумовлені.  

Дослідники виявили: добровольці частіше йшли на ризик і надували кулю до межі, якщо їх однолітки ризикували. При цьому вчені відзначили, що учасники не знали інших добровольців в реальному житті, а тільки бачили інформацію про них на екрані комп'ютера.   

Однак однолітки також можуть позитивно впливати на підлітків. Ефект був ще більш вираженим в тих випадках, коли однолітки не ризикували.

 

Суспільство, 17.04.2018 13:33