Фото ілюстративне. Джерело: InfoResist

Окупанти на Херсонщині ховають загиблих від повені цивільних у братських могилах, — Генштаб

У зв’язку зі спалахом вірусних хвороб окупанти були вимушені розпочати заходи зі стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації у низці населених пунктів тимчасово захопленої території Херсонської області, які постраждали через підрив Каховської ГЕС. Загарбники для розбирання завалів та збору загиблих внаслідок повені задіяли працівників комунальних служб. 

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

В результаті пошуково-відновлювальних робіт лише 24-25 червня цього року було знайдено понад 60 тіл. Щоб приховати реальну кількість жертв, командуванням російських окупаційних військ було прийнято рішення про поховання загиблих у братських могилах без забору зразків ДНК та встановлення будь-яких позначок на місці поховання.

Російські обстріли

Вночі 28 червня російські окупанти завдали чергового удару іранськими ударними БпЛА типу Shahed. Протиповітряною обороною шість дронів-камікадзе було знищено.

Крім того, протягом доби противник завдав двох ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди.

Ситуація на фронті

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось близько 20 бойових зіткнень.

На Лиманському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районі Роздолівки. 

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Богданівки, Білої Гори.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки, там же завдав авіаційного удару. 

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка, в той же час, ворог завдав авіаційного удару в межах цього населеного пункту. 

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Новомихайлівки. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. 

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу противника, п'ять — по зенітно-ракетних комплексах та один — по пункту управління ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили склад боєприпасів, 11 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, три засоби протиповітряної оборони та станцію РЕБ противника.

Нагадаємоміністр оборони України Олексій Резніков заявив, Україна поки не залучила до контрнаступу основні резерви військ. Зокрема у наступальних операціях поки не беруть участі більшість бригад, які пройшли навчання на Заході та оснащені сучасними танками та бронетехнікою НАТО.

Додамо, за минулу добу Збройні сили України ліквідували ще 930 російських загарбників. Також на брухт перетворено 13 броньованих машин ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 28.06.2023 19:45