Фото: аrmyinform.com.ua

Це лише "прев'ю": Резніков анонсував розширення масштабів контрнаступу ЗСУ

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, Україна поки не залучила до контрнаступу основні резерви військ. Зокрема у наступальних операціях поки не беруть участі більшість бригад, які пройшли навчання на Заході та оснащені сучасними танками та бронетехнікою НАТО.

Про це очільник Міноборони повідомив в інтерв'ю Financial Times.

За його словами, недавні успіхи ЗСУ на фронті та звільнення деяких населених пунктів були лише "прев'ю" до значно більшого наступу українських сил.

"Коли це станеться, ви всі це побачите... Всі побачать все", — заінтригував міністр оборони.

Міністр також зауважив, що літній контрнаступ ЗСУ значно відрізнятиметься від тогорічного. За його словами, українська армія продовжує завдавати великих втрат російським окупантам, і додав, що їхня "деградація" є інструментом, а звільнення українських земель — метою.

"Не можна очікувати дива в кожній операції", — наголосив він.

Нагадаємо, Сили оборони на сході України 24 червня розпочали наступ на шістьох напрямках одночасно. Українські військові мають успіхи у напрямку Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Кліщіївки, Курдюмівки.

26 червня стало відомо, що українські бійці зачистили плацдарм росіян на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас. Це сталося внаслідок успішних дій штурмовиків.

А 28 червня повідомлялося, що бійці 28 ОМбр Лицарів Зимового походу деокупували Курдюмівську дамбу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.06.2023 15:37