Фото: росЗМІ

Окупанти облаштовують лікарні у багатоквартирних будинках на ТОТ: Генштаб розповів деталі

Військові Російської Федерації продовжують тероризувати мирне населення тимчасово захоплених територій. Російські окупанти продовжують розміщувати військові шпиталі в будинках з мирними жителями. 

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Так, в місті Лисичанськ Луганської області російські окупаційні війська облаштували військовий шпиталь в багатоквартирному будинку міста, де наразі проживає цивільне населення. Також, в населеному пункті Нижні Сірогози Херсонської області окупанти перемістили хворих цивільних людей з лікарні у приватні будинки, що знаходяться поруч, з метою звільнення палат лікарні для розміщення поранених військовослужбовців окупаційних військ.

Російські обстріли

Ворог завдав вісім ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснив 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Так, вночі кремлівські терористичні війська завдали чергових ракетних ударів по цивільних об’єктах припортової інфраструктури на Одещині, а також по центральній частині міста Миргород Полтавської області. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали зерносховище, будівлі пансіонату в рекреаційній зоні, багатоквартирні та приватні житлові будинки, професійно-технічне училище, інша цивільна інфраструктура. 

Ситуація на фронті

Протягом доби відбулось 50 бойових зіткнень. На Куп’янському напрямку наші захисники відбили десять атак ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області. На Лиманському напрямку Сили оборони відбили п'ять атак ворога в районі Макіївки Луганської області. 

На Бахмутському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів поблизу Кліщіївки та Нью-Йорка Донецької області. На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили всі атаки ворога біля Авдіївки та Первомайського Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили 12 атак ворога в районах Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. На Шахтарському напрямку під щільним вогнем артилерії та авіаційними ударами наші захисники відбили вісім атак ворога в районі Водяного Донецької області. Противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в східніше Золотої Ниви Донецької області. 

Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 

Удари ЗСУ

Протягом доби авіація Сил оборони завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та п'ять — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ уразили артилерійський засіб, район зосередження особового складу та станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив, що наступальні операції на лінії фронту в Україні можливі ще півтора-два місяці. Це пов'язано зі сприятливими погодними умовами. В адміністрації президента США переконані, що потім погода ускладнить цей процес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2023 19:59