Паливна криза в Португалії: уряд загрожує страйкуючим

13 СЕРПНЯ 2019 07:28

Португальський уряд ввів спеціальні заходи проти водіїв бензовозів, вимагаючи, щоб ті повернулися на роботу. Незважаючи на страйк, вони зобов'язані забезпечити паливом постачальників продовольства, рятувальні служби та громадський транспорт. В іншому випадку страйкуючим може загрожувати до двох років позбавлення волі, повідомляє Euro News.

Раніше уряд Антоніу Кошти оголосив надзвичайну енергетичну ситуацію мінімум до 21 серпня. У країні введено обмеження на продаж бензину: не більше 15 літрів на автомобіль.

Оскільки страйкуючі відмовилися підкорятися, в уряду не було іншого виходу, крім як використовувати закон про громадянську реквізицію. У ньому говориться, що необхідно використовувати закон про громадянську реквізицію, щоб змусити страйкуючих надавати хоча б мінімальний набір послуг.

Безстроковий страйк 2000 водіїв бензовозів оголосили в понеділок. Вони вимагають підвищення зарплати і поліпшення умов праці.

Страйк призвів до колапсу на автозаправках. Уже до вечора понеділка на більш ніж третини бензоколонок не було або майже не було палива.

Світ, 13.08.2019 07:28