Пентагон: північнокорейська балістична ракета впала в Японське море

29 ЛИСТОПАДА 2017 12:07

Військові Корейської народно-демократичної республіки (КНДР) запустили в середу, 29 листопада, близько третьої години ранку за місцевим часом балістичну ракету. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.  

Запущена КНДР ракета пролетіла близько тисячі кілометрів та впала в Японське море, повідомив представник Пентагону.  

У США заявили, що запущена КНДР ракета пролетіла близько тисячі кілометрів та впала в Японське море. «Початкова оцінка показує, що це була міжконтинентальна балістична ракета», - повідомив представник Пентагону полковник Роберт Меннінг.  

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що ця ракета злетіла найвище, ніж усі інші північнокорейські ракети.  

Однією з перших на запуск ракети відреагувала Японія. «Ми вважаємо, що такі провокаційні дії з боку Північної Кореї є неприйнятними, і висловлюємо протест», - заявив на прес-конференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Японії ЕсіхідеСуга.   

Японія заявила про намір скликати надзвичайне засідання Ради Безпеки ООН через запуск Пхеньяном балістичної ракети.  

Обурення висловили й у Європейському Союзі. «Цей запуск є ще однією серйозною провокацію, а також серйозною загрозою міжнародній безпеці в цілому», - заявили у прес-службі верховної представниці ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні.   

Чергові ракетні випробування є «неприйнятним подальшим порушенням» міжнародних зобов'язань Північною Кореєю, підкреслила прес-секретарка Могеріні.  

Державний департамент США засудив запуск та закликав всі країни продовжити економічні санкції проти Пхеньяна. Президент США Дональд Трамп, коментуючи запуск балістичної ракети, заявив: «Ми подбаємо про цю ситуацію».   

Також він додав, що цей черговий запуск не змінить підхід США до КНДР.  

Нагадаємо, що востаннє КНДР проводила випробування балістичних ракет у вересні поточного року. Тоді північнокорейська балістична ракета пролетіла загалом майже 2,7 тисячі кілометрів, досягши висоти близько 550 кілометрів. 

 

Світ, 29.11.2017 12:07