Фото: dvs-sat.com

Пентагон уклав контракт на постачання Starlink Україні

Міністерство оборони США підписало контракт зі службою супутникового зв'язку Starlink щодо постачання Україні терміналів. Саме ними Збройні сили України користуються на полі бою.

Про це передає Reuters із посиланням на заяву Пентагона.

"Ми продовжуємо працювати з низкою глобальних партнерів над тим, щоб забезпечити Україну стійкими супутниковими й комунікаційними можливостями, яких вона потребує. Супутниковий зв'язок є життєво важливим рівнем у загальній мережі зв'язку України, і міністерство укладає контракти з компанією Starlink на надання послуг такого типу", — заявили у Пентагоні.

Оборонне відомство США не розголошує умови контракту "з міркувань операційної безпеки й через критичний характер цих систем". Контракт з Пентагоном для SpaceX є перевагою, оскільки, за словами Маска, підтримка послуг його компанії для України коштує 20 мільйонів доларів на місяць.

Зазначимо, що інтернет від Starlink використовується українськими військами в різних сферах, зокрема для забезпечення зв'язку на полі бою. SpaceX шляхом приватних пожертвувань і за окремим контрактом з американським агентством з іноземної допомоги надає українцям (як цивільним, так і військовим) послуги Starlink з початку повномасштабного вторгнення Росії. 

Нагадаємо, у лютому компанія Ілона Маска SpaceX заборонила українським військовим користуватися супутниковим інтернет-сервісом Starlink для керування військовими дронами. Мовляв, техніку не створювали як зброю. В Офісі президента України розкритикували компанію через обмеження Starlink для ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.06.2023 00:46