Перша мінімальна поразка Олександрії

18 СЕРПНЯ 2018 21:42

Динамо та Олександрія зустрічались у центральному матчі 5-го туру Прем'єр-ліги 2018, повідомляє Football24.

Перед цим туром кияни посідали 2 місце в таблиці, а команда Шарана лідирувала в чемпіонаті, набравши максимум очок та не пропустивши жодного м'яча. Аналогічні показники були і в Динамо, проте кияни зіграли на матч менше. Попри статус поєдинку Олександр Хацкевич застосував певну ротацію складу – Циганков, Сидорчук, Бурда та Шепелєв опинились у запасі. У свою чергу в основі вийшли Че Че, Андрієвський, Шабанов та Буяльський.

Команди розпочали поєдинок доволі спокійно, не форсуючи подій. Гра проходила в основному в центрі поля з невеликою перевагою Динамо. На 14-й хвилині м'яч побував у воротах Паньківа, проте арбітр матчу Віталій Романов справедливо не зарахував взяття воріт через фол Кендзьори. Попри активність команд у другій половині першого тайму свисток арбітра на перерву зафіксував нульову нічию, яка залишала Олександрію лідером чемпіонату з нулем пропущених голів.

У перерві Хацкевич вдався до замін – замість Миколи Морозюка на поле вийшов Віктор Циганков. В дебюті другого тайму кияни організували класну атаку. Бєсєдін вивів Вербіча на ворота Олександрії, проте небезпечний простріл словенця ніхто з партнерів замкнути не зумів. За кілька хвилин потужно пробивали Буяльський та Андрієвський – захисники зуміли заблокувати ці постріли. На 57-й хвилині дуже близьким до голу був Бєсєдін, але після його удару головою м'яч пролетів в сантиметрах від стійки. А от через 10 хвилин Динамо досягло свого – Циганков шикарним дальнім ударом з лівої відправив м'яч у нижній кут. Цей гол став першим пропущеним м'ячем Олександрії у нинішньому чемпіонаті України.

Практично одразу гості могли відігратись – Бойко врятував Динамо після удару Банади з ходу. Після цього кияни відвели гру у центр поля та доволі впевнено втримали переможний результат. Таким чином Динамо здобуло 4-ту мінімальну перемогу в чемпіонаті поспіль. А от Олександрія після цієї поразки опустилась на 2 місце, маючи 12 очок. Стільки ж у киян, проте у команди Шарана більша кількість забитих голів, тому Динамо наразі посідає 3 позицію. Лідирує Шахтар, у якого теж 12 пунктів, проте найбільше забитих голів (11). Нагадаємо, у Динамо є матч у запасі проти Маріуполя. Кияни залишились єдиною командою УПЛ, яка ще не пропускала у свої ворота.

Динамо – Олександрія – 1:0

Гол: Циганков, 68

Спорт, 18.08.2018 21:42