Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Політика — брудна справа: топ-5 фільмів про політичні скандали

10 ЖОВТНЯ 2024 21:30

Напередодні найбільш обговорюваної події в усьому світі — виборів президента Сполучених Штатів Америки — 17 жовтня в українському прокаті стартує фільм "Учень. Історія Трампа". В центрі цього гостросатиричного комедійного байопіку постає найбільш контраверсійний американський політик сучасності — Дональд Трамп. 

Дія стрічки відбувається у 70-80-ті роки минулого століття. Дональд (Себастіан Стен) — амбітний син "короля нетрів" Френка Трампа — наймає одіозного адвоката Роя Кона (Джеремі Стронг). Молодий Трамп хоче не тільки врятувати імперію батька, а й побудувати власну. І містер Кон навчить свого учня "головним принципам" політичного життя: атакуй, нічого не визнавай і завжди перемагай, за будь-яку ціну. 

"Уся президентська рать" — ця стрічка режисера Алана Пакули має чотири статуетки премії "Оскар". За сюжетом, журналісти газети "Вашингтон пост" дізнаються про те, що представники адміністрації президента Ніксона таємно прослуховують своїх політичних опонентів. Більшу частину стрічки, головні герої намагаються знайти свідків, що могли б надати свої коментарі для скандальної публікації. Однак журналістське розслідування заходить в глухий кут, аж поки не зʼявляється таємний свідок, імʼя якого так і не було розкрите. 

"Фрост проти Ніксона" — це ще один фільм, в центрі якого постає "Вотергейтський скандал", що став причиною відставки 37-го президента США та однієї з найбільш неоднозначних постатей другої половини ХХ-го століття — Річарда Ніксона. Після скандалу Ніксон витримує трирічну мовчанку та, врешті, наважується дати перше інтервʼю британському журналісту Девіду Фросту. Однак бесіда, що була спланована до хвилин, перетворюється на гостре протистояння співрозмовників. 

"Влада" — цей сатиричний байопік присвячений віце-президенту Джорджа Буша мол., Діку Чейні. Завдяки своєму гострому розуму та величезній владі, Чейні вдалось змінити хід історії та стати одним із найбільш впливових віце-президентів за всю історію США. У рік виходу критики називали чорну комедію "Влада" кращим фільмом року. Стрічка отримала вісім номінацій на премію "Оскар" та шість номінацій "Золотого глобуса" та BAFTA.

"Сільвіо та інші" — трагікомедія Паоло Соррентіно розповідає про одіозного італійського політика Сільвіо Берлусконі. Попрощавшись із не надто солодким дитинством, Сільвіо починає свій шлях у будівельному бізнесі. Так він багатіє та починає будувати свою імперію. А у 57 років подається у велику політику. Скандальний діяч влаштовує розпусні вечірки та дорогі прийоми у Римі та на Сардинії, на які прагнуть потрапити найбільш впливові та небезпечні люди аби бути поруч із легендарним Берлусконі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Lifestyle, 10.10.2024 21:30