Фото: Генштаб

Понад три сотні окупантів та три десятки техніки: командувач Тарнавський повідомив про потужні удари по ворогу

На Таврійському напрямку протягом минулої доби ворог 26 разів атакував наші позиції та здійснив 665 обстрілів, завдав 18 авіаударів. Водночас артилерійські підрозділи Сил оборони протягом доби виконали 1090 вогневих завдань.

Про це командувач військ "Таврія" Олександр Тарнавський написав у Telegram.

Зазначається, що лише за останню добу втрати ворога склали 313 осіб (безповоротні — 135, поранені — 177, полон — 1).

"Знищено 31 одиниця військової техніки противника. Зокрема, дві ББМ, чотири артилерійських системи та міномети, засіб ППО, ПТРК, 13 БпЛА, вісім одиниць автомобільної техніки та дві одиниці спеціальної техніки", — йдеться в повідомленні.

За словами командувача, також знищено два склади боєприпасів та один інший важливий об’єкт ворога.

Нагадаємо, на Бахмутському напрямку були розбиті та втратили боєздатність одні із найбільш підготовлених російських військових з 72 окремої мотострілецької бригади, 31 та 83 окремої бригади десанту. Водночас на Східному напрямку ворог не полишає своїх намірів щодо поновлення наступальних дій на Куп’янському та Лиманському напрямках.

Відомо, що начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону зазначив, що звільнення села Кліщіївка у Донецькій області є важливим елементом для подальшого контрнаступу Збройних сил України. Деокупація населеного пункту дозволила українським військам отримати плацдарм для подальшого наступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2023 22:45