На фото Олександр Сирський. Джерело: Military Media Center

ЗСУ розбили найпотужніші російські бригади поблизу Бахмута: Сирський повідомив про прорив оборони окупантів

На Бахмутському напрямку були розбиті та втратили боєздатність одні із найбільш підготовлених російських військових з 72 окремої мотострілецької бригади, 31 та 83 окремої бригади десанту. Водночас ворог намагається повернути втрачені позиції.

Заяву командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський цитує Military Media Center.

За його словами, на Східному напрямку ворог не полишає своїх намірів щодо поновлення наступальних дій на Куп’янському та Лиманському напрямках.

"Продовжуються запеклі бої в районі Бахмута. Після втрати на минулому тижні населених пунктів Андріївки та Кліщіївки, ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції. Адже ці, невеликі, на перший погляд, населені пункти, були важливими елементами оборонного рубежу ворога, який простягнувся від Бахмута до Горлівки", — йдеться в повідомленні.

Командувач зазначив, що у результаті успішних дій наших військ була пробита лінія оборони ворога, яку він намагався закрити, кидаючи в бій всі наявні резерви.

"У боях на Бахмутському напрямку були розбиті та повністю втратили боєздатність одні із найбільш підготовлених і найкращих частин ворога — 72 окрема мотострілецька бригада, 31 та 83 окремі десантно-штурмові бригади. Звичайно, ми продовжуємо рух вперед. Це лише ще один черговий крок на шляху до повного звільнення наших територій", — запевнив Сирський.

Командувач розповів, що для організації виконання завдань провів робочу зустріч з командирами бригад, які зараз знаходяться в цьому районі.

"Впевнений — наші плани зі звільнення держави від окупантів будуть неодмінно реалізовані. Ворог буде розбитий і синьо-жовті стяги знову майорітимуть на наших кордонах", — наголосив Сирський.

Нагадаємо, начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону зазначив, що звільнення села Кліщіївка у Донецькій області є важливим елементом для подальшого контрнаступу Збройних сил України. Деокупація населеного пункту дозволила українським військам отримати плацдарм для подальшого наступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2023 17:24