Фото: Генштаб ЗСУ

Звільнення Кліщіївки: військові пояснили, чому деокупація села важлива для подальшого контрнаступу ЗСУ

Звільнення села Кліщіївка у Донецькій області є важливим елементом для подальшого контрнаступу Збройних сил України. Деокупація населеного пункту дозволила українським військам отримати плацдарм для подальшого наступу.

Про це повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

"Можу підтвердити звільнення населеного пункту Кліщіївка. Населений пункт Кліщіївка сьогодні офіційно звільнено від окупантів", — сказав Євлаш.

Посадовець наголосив, що українські військові продовжують закріплятися на місцевості та проводять стабілізаційні дії, зокрема розмінування.

"Наші підрозділи на цьому напрямку завдали дуже потужного ураження низці окупаційних підрозділів... Так, зараз ми здобули для себе плацдарм, який дозволить розвивати наші наступальні дії та звільняти нашу землю від окупантів", — додав він.

Водночас Євлаш зауважив, що деокупація Кліщіївки дозволить ЗСУ отримати контроль над логістичними маршрутами окупантів, які забезпечують Бахмут.

"Крім того, це оголення флангів, яке дозволить надалі зручніше просуватися в глибину противника та завдати більш точних та більш глибоких ударів по противнику", — резюмував речник Східного угруповання військ.

Нагадаємо, 17 вересня українські військові звільнили Кліщіївку під Бахмутом. Проте ворог не полишає спроб повернути собі контроль над населеним пунктом. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2023 20:39