Фото: Генштаб ЗСУ

Скільки окупантів воює з українською армією на Бахмутському напрямку: приголомшливі цифри

На Бахмутському напрямку російське військове командування розмістило 52 тисячі окупантів. Загальна кількість загарбників на Східному напрямку становить близько 150 тисяч солдатів.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив керівник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

"52 тисячі особового складу та приблизно 274 танки вони там утримують. Понад тисячу броньованих машин, також 150 артилерійських систем і понад 120 систем реактивного залпового вогню", — сказав він.

За інформацією Євлаша, всього на Східному напрямку ворог зосередив близько 150 тисячі окупантів та тисячі одиниць техніки.

"Також вони тримають досить багато своєї техніки. Близько тисячі танків, близько трьох тисяч бойових броньованих машин, тисячу артилерійських систем і 600 систем РСЗВ. Досить велике угруповування", — додав Євлаш.

Військовий наголосив, що втрати противника на сході перевищують українські втрати у сім-вісім разів, що "суперечить будь-якій військовій логіці та науці".

Ситуація на фронті

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" 16 вересня на Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили 13 атак противника в районі Кліщіївки Донецької області. Противник безрезультатно намагався прорвати оборону Збройних сил України в районах Курдюмівки та Андріївки Донецької області. За результатами ведення наступальних (штурмових) дій Сили оборони мають успіх в районі Кліщіївки Донецької області, витісняють противника із займаних позицій.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, українські Сили оборони, ймовірно, протягом останніх кількох тижнів здійснили значний тактичний пролом на ділянці нинішньої російської оборони в районі Роботиного. Вони продовжують розширювати цей напрямок фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2023 11:31