Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ здійснили значний тактичний пролом біля Роботиного: аналітики вказали на проблеми в рядах окупантів

Українські Сили оборони, ймовірно, протягом останніх кількох тижнів здійснили значний тактичний пролом на ділянці нинішньої російської оборони в районі Роботиного. Вони продовжують розширювати цей напрямок фронту.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, українська армія продовжила наступальні операції повз ділянку російської оборонної смуги на захід від Вербового з моменту прориву через нього 4 вересня і розширила прорив на 2,6-кілометровій ділянці цих російських оборонних позицій. Проте продовжується спостерігатись відсутність української важкої техніки та транспортних засобів за цим захисним шаром, що вказує на те, що Силам оборони ще потрібно завершити прорив цього захисного шару. 

Своєю чергою українські офіційні особи вказали, що низка російських оборонних позицій, які зараз очікують на український наступ, можуть бути менш складними, ніж початковий російський оборонний рубіж, який українські війська прорвали на півночі. Російські війська зосередили більшу частину своєї бойової могутності на цих передових оборонних позиціях Росії для захисту від українських контрнаступальних операцій, і ці російські сили, ймовірно, зазнали тяжких втрат і провели бойовий відхід на підготовлені позиції за нинішнім оборонним шаром.

Мапа ISW

ISW вже давно підрахував, що російській армії не вистачає живої сили для укомплектування всієї багатоешелонованої російської системи оборонних укріплень на Півдні України, а російські сили, що захищають нинішній рівень оборони, найімовірніше, є елементами формувань, які вели бойові дії в цьому районі без оперативної підтримки. Ротація підрозділів відбувається на рівні початку контрнаступу, перекинутих убік з інших місць фронту. Це свідчить про те, що російські війська, мабуть, зазнали великих втрат і відійшли з боями на підготовлені позиції за нинішнім оборонним ешелоном.

Нагадаємо, в Італії висловили сподівання, що бойові дії в Україні закінчаться за сім або вісім місяців. Італійські урядовці й надалі вірять, що диктатора Володимира Путіна можна вмовити припинити вогонь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2023 07:55