Фото: Генштаб ЗСУ

Аналітики назвали наступну ціль ЗСУ після звільнення Роботиного

Українська армія намагається покращити позиції в районі селища Роботине Запорізької області для подальшого наступу на південь. Наступ Сил оборони на схід до Вербового має на меті розширити "отвір" у російській обороні.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на військових аналітиків та моніторингову групу Black Bird Group. За даними джерела, останніми днями українська армія намагається прорвати російські позиції біля села Вербове приблизно за шість миль (9,6 км) на схід від села Роботине.

Організація Black Bird Group, яка аналізує супутникові знімки та контент з соціальних мереж, повідомила 4 вересня, що українські військові подолали перешкоди на шляху до бойових позицій російської піхоти на околицях Вербового. 

Своєю чергою українське командування раніше повідомляло, що російські окопи та бліндажі, з якими зараз стикаються українські воїни під Вербовим, "не такі сильні", як на першій лінії оборони. Водночас він додав, що просування ускладнюють мінні поля.

Мапа: deepstate

Для чого ЗСУ розширюють плацдарм на південному фронті

Військові аналітики припускають, що Росія, можливо, посилила свою оборону за межами Роботиного додатковими військами. Вони зазначають, що наступ українців на схід до Вербового має на меті розширити "отвір" у російській обороні. Це критично важливо, оскільки "просування по вузькому коридору може зробити війська вразливими до контратак з флангів". Ширший "отвір" також дозволить українським військам залучити більше техніки й особового складу для підтримки подальшого просування на південь.

Місто Токмак є стратегічною метою цього наступу, яке розташоване приблизно за 15 миль (понад 24 км) на південь від Роботиного. Щоб досягти його, українським військам доведеться повністю прорвати оборону навколо Вербового, а потім подолати додаткові шари оборони.

Нагадаємо, за даними Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Наші воїни закріплюються на нових рубежах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 06.09.2023 13:41