Фото: Генштаб ЗСУ

Генштаб повідомив про успіхи української армії на важливому напрямку фронту

Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Наші воїни закріплюються на нових рубежах.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

В напрямку Роботине-Новопрокопівка мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. 

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут. Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, застосовує резерви.

Водночас Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Противник вів безрезультатні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області.

Також, на Лиманському та Бахмутському напрямках противник вів марні наступальні дії в районі Новоєгорівки та північніше Кліщіївки. Важкі бої тривають.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 14 артилерійських засобів на вогневих позиціях, один склад боєприпасів та один зенітно-ракетний комплекс противника.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, українські контрнаступальні операції у прикордонному районі Донецької та Запорізької областей, швидше за все, дозволять скувати частини Сьомої гвардійської гірничо-десантної дивізії та не допустити їх перекидання на критичні ділянки фронту на заході Запорізької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 06.09.2023 09:05