Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти не можуть перекинути елітні війська на Запорізький напрямок через ефективні дії ЗСУ, — аналітики

Українські контрнаступальні операції у прикордонному районі Донецької та Запорізької областей, швидше за все, дозволять скувати частини Сьомої гвардійської гірничо-десантної дивізії та не допустити їх перекидання на критичні ділянки фронту на заході Запорізької області. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російський військкор опублікував 5 вересня аудіозапис імовірно від солдата російського 247-го полку десантних військ, в якому солдат стверджує, що йому доводиться забирати тіла російських військовослужбовців під Старомайорським, тому що російське командування не контролює вивезення тіл, і заявив, що його підрозділ втратив 49 осіб за день боїв.

Мапа ISW

Заяви російського солдата дозволяють припустити, що підрозділи 247-го полку продовжують оборонятися у районі західної частини Донецької та східної частини Запорізької області, попри заяви відомого російського джерела наприкінці серпня у тому, деякі елементи ведуть бойові дії у районі Роботиного. Раніше ISW зазначав, що частини 108-го полку десантників і 56-го полку десантних військ — двох інших полків, що входять до складу Сомої дивізії, були передислоковані в район Роботиного.

Нагадаємо, керівник прес-служби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що на Лимано-Куп'янському напрямку ситуація змінилася. Наразі російські загарбники відмовилися від намірів продовжувати наступальні дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2023 05:57