Гвідо Крозетто. Джерело: cgtn

Менш як рік: міністр оборони Італії спрогнозував терміни закінчення війни в Україні

В Італії висловили сподівання, що бойові дії в Україні закінчаться за сім або вісім місяців. Італійські урядовці й надалі вірять, що диктатора Володимира Путіна можна вмовити припинити вогонь.

Про це повідомила la Repubblica з посиланням на заяву міністра оборони Італії Гвідо Крозетто.

"Я сподіваюся, що протягом наступних семи або восьми місяців усі сторони за участю світової спільноти зроблять спробу закінчити війну в Україні. Це моя надія", — зазначив він.

За словами міністра оборони Італії, мир в Україні може настати лише в тому випадку, якщо російський диктатор Володимир Путін припинить вогонь. Крозетто додав, що контрнаступ ЗСУ насправді "не виявився прогулянкою".

Міністр оборони Італії не вперше висловлюється про завершення війни в Україні, пропонуючи свої "методи" врегулювання російської агресії. Зокрема, у квітні 2023 року він заявляв, що для закінчення війни в Україні потрібні переговори. При цьому для встановлення миру "потрібний інший співрозмовник".

"Чи може це бути Китай? Він має бути співрозмовником за мирним столом. Це одне з питань, яке ми повинні поставити собі в Італії та Європі", — сказав він.

Своєю чергою, радник голови ОП Михайло Подоляк розкритикував заяву Крозетто, уточнивши, що "це навмисна війна на знищення, а не міфічний "конфлікт", і "тут немає простору для врегулювання".

Нагадаємо, раніше Крозетто заявляв, що Італія не братиме участі у навчанні українських льотчиків експлуатації винищувачів F-16. Країна не брала на себе ці зобов'язання, а також не купуватиме відповідний тип авіації для України. Водночас Італія вже підготувала сім пакетів військової допомоги для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2023 13:12