Фото: Twitter Урсула фон дер Ляєн

Президент Єврокомісії закликала надати Україні потужну зброю: про що йдеться

Союзники повинні надати Україні далекобійну зброю. Це необхідно для того, щоби вирівняти на полі бою розрив у дальності обстрілів.

Таку заяву зробила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу на форумі Globsec, пише прес-служба ЄК.

За словами фон дер Ляєн, Володимир Путін намагається зруйнувати мир, який світ будував після закінчення Другої світової війни.

"Росія розпочала цю неспровоковану і невиправдану війну. Без жодних причин вона вдерлася в Україну, щоб стерти її з лиця землі. І Росія відмовляється визнати Україну як незалежну державу. Але воля України до боротьби й до свободи вразила світ", — сказала вона.

За словами президента ЄК, нагальною потребою для нашої країни сьогодні є військова допомога.

"Ось чому ми щойно запропонували Акт про виробництво боєприпасів. Ми хочемо підштовхнути нашу оборонну промисловість до нарощування виробництва вкрай необхідних 155-міліметрових та 152-міліметрових артилерійських снарядів. Ті, хто може, повинні надати Україні далекобійну артилерію і системи озброєння. Це може допомогти Україні вирівняти на полі бою розрив в дальності", — додала Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що держава-агресор змінила тактику обстрілів українських міст після провалу ракетного бліцкригу взимку та на початку весни, коли росіяни безрезультатно намагались знищити енергетичну інфраструктуру України та посіяти паніку серед суспільства.

Також речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що 29 травня російські терористи атакували територію України в надії, що українські сили ППО ще не відновилися після нічних обстрілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 12:52