Фото: armyinform.com.ua

"Показові виступи": у ГУР прокоментували ракетну активізацію Росії

Держава-агресор змінила тактику обстрілів українських міст після провалу ракетного бліцкриґу взимку та на початку весни, коли росіяни безуспішно намагались знищити енергетичну інфраструктуру України та посіяти паніку серед суспільства.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Тактика ракетних ударів змінилась. Здебільшого вона спрямована на те, щоб ускладнити або зірвати плани українських Сил безпеки та оборони щодо подальшого звільнення окупованих територій", ― пояснив Андрій Юсов.

Він додав, що для Росії залишається пріоритетним ураження столиці України.

"Київ, який чинить опір, який відігнав від себе новітню орду, залишається нескореною ціллю для агресора. Тому небезпека залишається", — наголосив представник ГУР.

Водночас Юсов наголосив, що Повітряні сили ЗСУ успішно освоїли надані західними партнерами засоби ППО, що фактично нівелює ракетну навалу росіян.

"Ворог хотів би показати, що їхня зброя "аналоговнєт" може щось зробити з українським військом і західною зброєю. Але виходить, що ні. Скільки обстрілів поспіль — фактично всі цілі збиваються. Наші бійці, Повітряні Сили, засоби ППО демонструють найкращі результати", — зазначив Андрій Юсов.

У ГУР вважають, що чергову хвилю ракетного терору агресор використовує для демонстративної пропаганди про нібито ушкодження зразків західних озброєнь.

"Спроба активна, масова, безпрецедентна, але значною мірою, це показові виступи. Так часто і з такою ж інтенсивністю й кількістю повторювати подібні вистави росіяни не зможуть", — підсумував представник ГУР МО України.

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що 29 травня російські терористи атакували територію України в надії, що українські сили ППО ще не відновилися після нічних обстрілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 17:21