Фото: АрміяInform

Атака на Київ вдень 29 травня: у Повітряних силах розповіли про підступний план росіян

У понеділок, 29 травня, російські терористи атакували територію України в надії, що українські сили ППО ще не відновилися після нічних обстрілів.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він зауважив, що окупанти запускали ракети із дуже короткої дистанції.

"Час підльоту, що балістики, що крилатої ракети був дуже малий. Тому тривога тільки пролунала, й одразу через лічені хвилини були вибухи  ППО працювала в небі", — розповів Ігнат.

За словами речника, ворог хотів зненацька застати нашу ППО після нічних атак, які відбувалися і дронами, і крилатими ракетами. Проте плани рашистів провалилися, адже ППО спрацювала на відмінно як вночі, так і вдень.

"Вони так нестандартно вирішили вдарити опівдні, думаючи, що ППО десь там поки перезаряджається, чухається, чи як вони там думали. Але ні, ми готові і 24 на 7 несемо бойове чергування. Так, дещо виснажені морально і фізично, але в постійній готовності", — додав він.

Нагадаємо, у ніч на вівторок, 30 травня, Росія здійснила чергову масовану атаку дронами по українській столиці. Вибухи чули у різних районах міста, уламки ворожих цілей впали на будинки та пошкодили автівки. Понад 20 БпЛА вдалося збити. Вони летіли з різних напрямків та у кілька хвиль. Усього повітряна тривога у Києві тривала майже три години.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 30.05.2023 16:14