Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Росія знову атакувала Київ дронами: у багатьох районах вибухи й падіння уламків

У ніч на 30 травня окупанти випустили по столиці України дрони. У більшості районах лунали вибухи та сталися пожежі, також відомо про постраждалих.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко та Київська міська військова адміністрація.

Так, за словами місцевої влади, нинішня нічна атака дронами — масштабна. Вибухи фіксувалися у різних районах на правому та лівому березі столиці.

Екстрені служби виїхали на виклики у Подільський, Печерський, Дарницький, Голосіївський, Святошинський та Дніпровський райони.

Що відомо на цей момент:

  • У Дарницькому районі через падіння уламків сталася пожежа у приватному будинку.
  • У Голосіївському районі медики госпіталізували одну постраждалу. Як уточнив Кличко, це 27-річна жінка. У Київській МВА додали, що в цьому районі зафіксовано також падіння уламків, і інформація про руйнування та постраждалих уточнюється.
  • Також у Голосіївському районі сталася пожежа в багатоповерхівці. Кличко повідомив, що на місці працюють медики та рятувальники.
  • У Голосіївському районі, додають в Київській МВА, внаслідок падіння уламків у багатоповерховому житловому будинку вибито вікна та вирвані двері в декількох квартирах.
  • В багатоповерхівці в Голосіївському районі, де сталася пожежа — евакуюють мешканців. Кличко повідомив, що було виявлено одну потерпілу — це 27-річна жінка.
  • У Печерському районі внаслідок падіння уламків спалахнули три автомобілі.
  • В Подільському районі сталося загоряння в житловому будинку. Мер уточнив, що інформація про постраждалих поки не надходила, і на місці працюють екстрені служби.
  • У Дніпровському районі також зафіксовано падіння уламків в нежитловій забудові, проте ці дані уточнюються.
  • У Святошинському районі за попередніми даними уламки впали на територію одного з підприємств, і дані щодо руйнувань та потерпілих уточнюються.

У Київській МВА також показали фото пожежі в будинку в Дарницькому районі внаслідок падіння уламків збитої ворожої повітряної цілі.

Нагадаємо, окупанти двічі за добу 29 травня здійснили обстріл України. Перший — вночі, ракетами та дронами. Також близько 11:30 ворог атакував Київщину балістичними та крилатими ракетами. У столиці виявили шість уламків ракет. Так, залишки повітряних цілей знайшли в Оболонському районі впали поблизу АЗС, на зелену зону та на дорожнє покриття. У Деснянському районі уламки впали на території одного з парків, а в Дніпровському — на проїжджу частину.

За даними мера міста Віталія Кличка, унаслідок роботи ППО сталося падіння уламків на проїжджу частину і в Подільському районі. Медики госпіталізували одного пораненого. На місці події сталося загоряння на даху двоповерхової будівлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 04:28