Фото: СБУ

Продався ворогу за авто: суд відправив до в'язниці зрадника із Сєвєродонецька

СБУ викрила ще одного російського агента, який проводив розвідувально-підривну діяльність на східному фронті. Суд призначив йому 13 років позбавлення волі. 

Про це повідомили в прес-службі Служби безпеки України.

Зловмисником є місцевий житель Сєвєродонецька. На початку повномасштабного вторгнення його завербував представник розвідки російських окупаційних військ. 

Так, за вказівками ворога, "агент" здійснював приховане спостереження та фотофіксацію місць розташування та переміщення підрозділів ЗСУ. Найбільше спецслужби ворога цікавилися точними координатами позицій українських військ в районі Сєвєродонецька. Для комунікації з "куратором" зрадник використовував анонімні месенджери.

Надалі рашисти використовували цю інформацію для прицільних ракетних ударів по військових об’єктах ЗСУ.

За таку "співпрацю" загарбники обіцяли своєму агенту автомобіль, який вони викрали у місцевого жителя. Але отримати автівку зловмиснику так і не вдалося, адже військові затримали ворожого поплічника у результаті спецоперації у березні 2022 року.

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним у державній зраді. 

Нагадаємо, днями раніше в Києві правоохоронці затримали двох чоловіків, які фотографували об'єкти інфраструктури міста та блокпости. Наразі чоловіки перебувають в управлінні поліції. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.03.2023 17:37