Фото: TrueUA

Мокрий сніг і хуртовини: синоптик розчарував прогнозом погоди на вихідні

Найближчими вихідними в Україні очікується погіршення погодних умов. Це зумовлено впливом атмосферних фронтів активного циклону атлантичного походження, який максимального розвитку досягне над акваторією Балтійського моря та просуватиметься у східному напрямку.

Про це повідомив народний синоптик Ігор Кібальчич.

Так, у суботу, 18 лютого, по всій території України очікуються помірні опади у вигляді дощу та снігу. Посилиться вітер західної чверті, а також відчутно підвищиться температура повітря.

Опади у вигляді снігу та дощу очікуються у західних областях та у північній частині країни. На Сумщині та Чернігівщині прогнозуються хуртовини й налипання мокрого снігу. У Карпатах протягом доби складні погодні умови: сильний сніг, мокрий сніг, хуртовини.

У центральних областях вранці та вдень опади у вигляді снігу, мокрого снігу з переходом у дощ. На дорогах подекуди ожеледиця.

На півдні України вранці та вдень невеликий, подекуди помірний дощ, у Приазов'ї з мокрим снігом. На сході країни очікується місцями невеликий сніг. 

У неділю, 19 лютого, у західній частині країни очікується дощ із мокрим снігом, у Карпатах — помірні опади. У північних областях місцями пройде невеликий і мокрий сніг. У центральних областях вночі місцями очікується невеликий дощ із мокрим снігом, вдень без істотних опадів. На півдні України вночі пройде помірний дощ, вдень місцями невеликий дощ. У східній частині протягом доби подекуди очікується невеликий мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця.

Погода у Києві на вихідні

За даними Укргідрометцентру, найближчі кілька діб у Києві та області очікується вітряна погода. Особливо у суботу пориви вітру сягнуть 17-22 м/с. 

"Це зумовлено проходженням атмосферного фронту, який принесе завтра вночі опади у вигляді мокрого снігу, а вдень невеликий дощ", — пояснили синоптики.

Наголошується, що в неділю буде без істотних опадів.

прогноз погоди на Київщині

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що лютий не буде аномально теплим. Однак не варто очікувати й сильних морозів. Також відомо, що 2 лютого харківський бабак Тимко III спрогнозував, що весна розпочнеться за шість тижнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.02.2023 20:22