Фото: Олексій Резніков

Резніков зустрівся із Ллойдом Остіном на полях "Рамштайну-13" (фото, відео)

Міністр оборони України Олексій Резніков вже прибув на засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" у Бельгії. Там український міністр зустрівся з міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном.

Про це повідомив глава Пентагона у своєму Twitter.

Відзначимо, тринадцята зустріч "Рамштайн" триває у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. Вона об’єднує понад 50 країн світу. Засідання розпочнеться об 11:00 за київським часом — його відкриє Ллойд Остін, який і очолить переговори. За підсумками переговорів о 17:15 глава Пентагону та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг проведуть брифінг. 

"Завжди приємно зустрітися зі своїм другом і колегою Олексієм Резніковим. Майже 50 країн, які беруть участь у сьогоднішній Контактній групі з питань оборони України, об’єднуються з вами та мужніми захисниками України", — написав Остін.

Резніков також опублікував допис, у якому подякував усім країнам-союзницям.

"Розпочав свій день із зустрічі з моїм колегою та великим другом Ллойдом Дж. Остіном III. Сьогодні понад 50 країн стоять пліч-о-пліч з Україною в цій неспровокованій війні, розпочатій Росією. Дякую за ваше керівництво та дякуємо всім нашим друзям і партнерам за вашу непохитну підтримку", — написав Резніков. 

Резніков приїхав на Рамштайн-13
Фото: Олексій Резніков

Яку допомогу Україні обговорять партнери

Напередодні Пентагон повідомив, що головними темами засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" будуть посилення протиповітряної оборони та інших можливостей Збройних сил України у найближчій перспективі.

Обговорення на зустрічі у форматі "Рамштайн" зосереджуватимуться й на проведенні навчань українських пілотів і підтримці з метою посилення міці України в довгостроковій перспективі.

До того ж партнери обговорять поставку Україні запасних частин до техніки, надання інструкцій з технічного обслуговування та ремонту військової техніки у польових умовах. Крім цього, буде порушено питання оперативної сумісності озброєнь, модернізацію та можливості військово-промислових комплексів країн-партнерів.

На що розраховує Україна від сьогоднішнього "Рамштайну"

Міністр оборони України Олексій Резніков напередодні повідомляв, що від засідання Україна очікує аналогічного рівня підтримки з боку партнерів. За словами міністра, в рамках засідання українська сторона буде обговорювати детальні речі "літакової коаліції". 

До того ж, за його словами, для України є важливі питаннями щодо відкриття різного типу хабів з ремонту та оснащення техніки.

Нагадаємо, попередня зустріч у форматі "Рамштайн" відбулася 25 травня. На засіданні було ухвалено низку ключових рішень для нашої держави. Зокрема, щодо поставок Україні зброї. В пріоритеті системи ППО, а також напрацьовувалися шляхи передачі Україні сучасних винищувачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.06.2023 10:59