Фото: росЗМІ

Росія планує тривалу війну в Україні: британська розвідка назвала головні ознаки

У розвідці Великої Британії заявили, що Росія очікує зовнішньої фінансової підтримки від інших держав. Країна-агресор має намір вести тривалу війну.

Про це йдеться у звіті Міноборони Британії.

Зазначається, що 28 березня 2023 року прем’єр-міністр Росії Михайло Мішустін заявив, що в Росії починають розробляти перехід до випуску частини державного боргу в іноземній валюті.

Цей свідчить про те, що Росія очікує зовнішньої фінансової підтримки з боку іноземних держав, які вона вважає "дружніми".

"Після завершення розробки інвестори з інших країн зможуть придбати суверенний борг Росії і, таким чином, профінансувати деякі майбутні дефіцити бюджету Росії. Такі інвестори опосередковано фінансували б вторгнення Росії в Україну",  зазначили фахівці.

У розвідці Великої Британії наголосили, що протягом останніх місяців російські банки були основними були основними суб’єктами, які купували російський державний борг. Однак навряд чи вони матимуть спроможність повністю фінансувати очікуваний майбутній бюджетний дефіцит.

"Російські посадовці, ймовірно, бачать випуск зовнішнього боргу як один зі способів закрити прогалини у фінансах Росії, оскільки вони планують тривалу війну в Україні. Проте чи вдасться Росії реалізувати ці заходи, залишається незрозумілим", — резюмували розвідники.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що війна України з Російською Федерацією може тривати ще декілька років. Країни Заходу будуть підтримувати нашу державу до кінця протистояння з агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2023 09:58