Фото: "АрміяInform"

Росіяни готують хибні цілі на окупованих територіях, — Гуменюк

Окупанти створюють хибні цілі для Збройних сил України на тимчасово окупованих територіях. Проте українські Сили оборони знають точне розташування ворога завдяки руху опору.

Про це розповіла речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона наголошує, що окупанти не зможуть сховати свої військові сили за допомогою хибних позицій, які вони створюють на тимчасово окупованих територіях. Українські військові отримують достовірну інформацію від руху опору.

"Хибні цілі — це марна витрата снарядів, а ми їх бережемо, як і своїх людей, і техніку та озброєння, які нам потрібні для того, щоб вибити ворога взагалі з нашої території. Тому на скупчення цивільної техніки ми не реагуємо, ми знаємо точно, де може бути зосередження мирного населення, і наша робота по бойових позиціях ворога — виключно конкретна: тільки там, де перевірено. Саме тому останніми днями у наших зведеннях фігурують конкретні цифри щодо знищення від 20 до 80 рашистів", — розповіла Гуменюк.

Нагадаємо, на півдні окупаційні війська Росії використовують цивільні човни для пересування, підвозу боєкомплекту й здійснення диверсій. Впродовж доби бійці Збройних сил України знищили ще три російські човни. Російські солдати на воді маневрують, намагаючись замінити особовий склад на постах, підвезти боєприпаси. Проте українські воїни кожного разу їх знищують.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2023 12:28