Розроблено «шприц» PRIME зі Star Trek для ін'єкцій без голок

13 ГРУДНЯ 2017 13:37

Гаджет, що дозволяє вводити в організм пацієнта ліки без використання голок, спочатку з'явився в арсеналі лікарів науково-фантастичної саги Star Trek, а зовсім скоро, схоже, зможе стати сусідом з градусником і аспірином в звичайних аптечках.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на New Atlas.  

Стартап Portal Instruments розробив пристрій, що дозволяє здійснювати безболісні ін'єкції без застосування голок.   

Зараз стартап уклав договір з японською компанією Takeda, яка допоможе випустити пристрій в продаж - повідомляє New Atlas.  

Багато методів лікування вимагають частого введення ліків в організм за допомогою ін'єкцій. Багато пацієнтів не люблять уколів через хворобливих відчуттів, страху перед голками і того, як виглядають їх вени після десятків уколів, тому часто пропускають черговий укол на шкоду лікування і свого здоров'я.  

В Portal Instruments розробили нову технологію введення ін'єкцій у організм, яка не вимагає наявності голок - доставка ліків здійснюється за рахунок створення найтоншої струмки медикаменту під високим тиском.   

Ширина потоку дуже мала, тому впорскування практично непомітно для пацієнта - це відбувається дуже швидко і не викликає болю.   

Продаватися пристрій буде під назвою PRIME, а перші ліки, яке використовуватимуть спільно з гаджетом, створено для лікування виразкового коліту.  

За габаритами PRIME не більше звичайної електробритви. Доза з ін'єкцією поміщається в спеціальний резервуар з мікроскопічним отвором, через яке потужний електромагнітний механізм виштовхує ліки з величезною швидкістю, яка досягає 720 кілометрів на годину.   

Завдяки цьому найтонша струмінь медикаменту, що знаходиться під високим тиском, проникає під шкіру.  

У PRIME буде власний додаток для смартфона, в якому можна буде відстежувати дози ліків, частоту ін'єкцій, їх дозування та інші моменти.   

Гаджет продаватимуть за рецептом, щоб уникнути його використання для введення в організм наркотиків.

 

Технології, 13.12.2017 13:37