Фото: російські Telegram-канали

"Саботували" бунт Пригожина: у Росії знайшли мертвими двох "вагнерівців"

У Росії знайшли мертвими двох найманців ПВК "Вагнера". Їх застрелив "колега по службі" начебто через те, що вони не хотіли брати участь у бунті Євгена Пригожина.

Про це повідомляють російські Telegram-канали. 

Відомо, що тіла вбитих знайшли у Воронезькій області неподалік дороги. Мертві чоловіки були у військовій формі, по якій і зʼясували формування, до якого вони належали.

вбивство вагнерівців

Фото: російські Telegram-канали

Згодом поліція затримала винуватця. Ним виявився також "вагнерівець", який зізнався у скоєному.

вбивство вагнерівців у росії

Фото: російські Telegram-канали

У Росії стверджують, що він розстріляв своїх товаришів через те, що вони не захотіли брати участь у так званому заколоті засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. 

Що відомо про бунт Пригожина

23 червня найманці ПВК "Вагнера" вирушили на Москву із так званим "маршем справедливості". Засновник приватної військової компанії Євген Пригожин заявив про проблеми з Міноборони Росії та його очільником Сергієм Шойгу. Тож вимагав його відставки. Тоді "вагнерівці" захопили Ростов та підбили деяку російську техніку.

Однак вже 24 червня Пригожин пішов на переговори зі самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Рух найманців ПВК "Вагнера" Росією зупинили, а самі найманці мали повернутися у польові табори. У Кремлі також заявили, що з Пригожина знімуть обвинувачення, а сам він поїде до Білорусі.

Вже 15 липня в Білорусі помітили першу колону із "вагнерівцями". Згодом прибули ще мінімум дві колони.

Нагадаємо, у вівторок, 18 липня, літак власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина вчетверте прилетів до Білорусі. Він прибув із Санкт-Петербурга і приземлився на військовому аеродромі в Мачулищах. У попередні рази борт Пригожина прилітав до Білорусі 27 червня, а також 1 та 11 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 16:08