СБУ: «Росія готує акт кіберагрессіі»

24 ТРАВНЯ 2018 14:13

Служба безпеки України заявила, що є серйозні підстави підозрювати Росію в підготовці кібератаки, спрямованої на комп'ютерне обладнання українських держустанов напередодні фіналу Ліги чемпіонів, цей матч відбудеться в Києві.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Звинувачення було висловлено кілька годин по тому, як корпорація Cisco, що випускає мережеве обладнання, повідомила, що за наявними у неї даними, хакери запустили вірус в півмільйона роутерів за допомогою відповідного програмного забезпечення.  

За словами співробітника CISCO Крейга Вільямса, «була запущена шкідлива програма, вірусом заражені роутери по всій планеті. Це сталося приблизно два тижні тому, також було встановлено, що сервер, з якого розсилалися команди, націлений на те, щоб завдати шкоди Україні».  

Що саме планували здійснити хакери, поки невідомо, але вірус, яким заражені роутери, дозволяє контролювати необхідні їм сервери на відстані.  

Росія на офіційному рівні з моменту першого звинувачення в хакерській атаці завжди заперечувала свою можливу причетність до подібного роду дій. 

 

Події, 24.05.2018 14:13