Фото: СБУ

СБУ викрила підприємців, які хотіли "нажитись" на вартості танкових двигунів для Міноборони

Служба безпеки України викрила підприємців, які хотіли "нажитись" на вартості танкових двигунів для Міноборони. Зараз триває розслідування, згодом винних притягнуть до відповідальності.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

"Представники одного з вітчизняних підприємств намагались реалізувати до Міноборони 80 агрегатів за ціною понад 77 мільйонів гривень. При цьому ринкова вартість цих двигунів становить майже 24 мільйони гривень", — йдеться у повідомленні.

сбу

Фото: СБУ

Правоохоронцям вдалось вчасно заблокувати оборудку і  запобігти розтраті бюджетних грошей в особливо великих розмірах.

"Під час обшуків складського приміщення у фігурантів вилучено танкові двигуни, на яких вони збирались привласнити державні кошти. Також виявлено прилади нічного бачення та інші комплектуючі для бронетехніки", — зазначають в СБУ.

сбу

Фото: СБУ

Зараз правоохоронці встановлюють всі обставини злочину та учасників оборудки. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Двигуни та інші комплектуючі для танків вилучені  і передані на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, правоохоронці викрили в Одеській області посадовця Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління та керівника підприємства-підрядника. Вони заволоділи грошима, які виділили на облаштування футбольного поля у військовому містечку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 14:03