Фото: ФК "Шахтар"

"Шахтар" підписав контракт з тренером з подвійним громадянством

Донецький "Шахтар" призначив нового головного тренера команди. Контракт з 52-річним Маріно Пушичем підписали до кінця сезону 2025/26.

Про це повідомила прес-служба "гірників".

Зазначається, що попереднім місцем роботи тренера був нідерландський "Фейєнорд". Там він працював помічником головного тренера Арне Слота.

Хто такий Маріно Пушич

По завершенні ігрової кар'єри Пушич 17 років працював у школі-інтернаті для молоді з проблемами поведінки. Згодом він був тренером у футбольній академії "Вітессе"/АГОВВ і асистентом тренера в клубах "НАК Бреда", "Інтер" (Баку) та "Твенте".

18 жовтня 2017 року він був призначений тимчасовим головним тренером "Твенте" після відходу Рене Гаке. 29 жовтня 2017 року новим головним тренером був призначений Гертьян Вербек, а Пушич повернувся до ролі асистента. Коли Вербека звільнили 26 березня 2018 року, Пушич знову став тимчасовим головним тренером. Під його керівництвом "Твенте" фінішував останнім і вибув з Ередивізі.

Попри невдачу, 16 червня 2018 року було оголошено, що Пушич стане постійним головним тренером клубу на сезон 2018/19, а Гонсало Гарсіа — його помічником. Під керівництвом Маріно "Твенте" став чемпіоном Ерстедивізі в сезоні 2018/19 і повернувся в Ередивізі. Після цього 7 травня 2019 року з ним було розірвано контракт, який діяв ще на один сезон, хоча Пушич був визнаний найкращим тренером сезону 2018/19 в Ерстедивізі.

28 травня 2019 року було оголошено, що Пушич стане помічником головного тренера Арне Слота в АЗ (Алкмар). 2021 року Пушич разом із головним тренером перейшов на роботу до "Феєнорда".

Варто відзначити, що під керівництвом виконувача обов'язків головного тренера "гірників" Даріо Срни "Шахтар" переміг ЛНЗ (3:0) у рамках 11-го туру УПЛ. Раніше донецький клуб звільнив Патріка ван Леувена.

Нагадаємо, донецький "Шахтар" розірвав контракт з колишнім гравцем команди U-19 Олександром Роспутьком. Раніше футболіст покинув розташування клубу та переїхав до Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 24.10.2023 18:58