Фото: Рixabay

Синоптик розповіла, коли в Україні очікується потепління

У середу, 10 травня, у більшості областей очікуються нічні заморозки. Вдень подекуди прогріє до +14...+17°С. Однак відчутне потепління настане з 12 травня.

Про це повідомила народний синоптик Наталка Діденко.

Так, у західних, північних, центральних областях (окрім Полтавщини та Дніпра з районами), а також в Одеській та Миколаївській областях очікуються заморозки. Температура повітря у цих регіонах становитиме +11...+14°С. Найтепліше буде на Закарпатті — +14...+17°С, а найхолодніше — на Луганщині та частині Донеччини — +7...+11°С. Дощі пройдуть вночі на південному сході та півдні, вдень у середу опади поширяться на більшість областей України. Лише в західній частині та на півночі — без істотних опадів.

У Києві 10 травня вночі буде максимум +3...+5°С, а на околицях столиці можливі заморозки. Вдень температура повітря коливатиметься в межах +14°С. Істотних опадів не очікується, хіба в окремих районах можливий невеликий дощ.

Коли в Україні очікується потепління

Діденко зазначає, що вже з 12 травня температура повітря нарешті підвищиться.

"На суботу-неділю теплі плани якраз. Чи дачі, чи городи, чи поїздки важливі й не дуже, чи прогулянки в парку, головне, травень нарешті усміхнеться до нас теплою прекрасною погодою. Про можливі дощі — писатиму. А поки що - завтра вночі заморозки, вихідними — потепління і розсада", — повідомила синоптик.

Загальний прогноз погоди на травень

За даними Укргідрометцентру, у травні цього року погода не обіцяє температурних аномалій. В останній місяць весни вона буде в межах кліматичної норми. Середня місячна кількість опадів в травні складає 22-60 мм, у західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах та на Прикарпатті 85-148 мм. Середня температура в останній місяць весни очікується на рівні +14...+18°C, а в горах — в діапазоні від +10°C до +13°C, що близько до кліматичної норми.

Протягом тижня, 8-14 травня, через панування антициклону Tina над країнами Балтії та Фінською затокою погода в Україні суттєво не зміниться. Переважатимуть холодні погоді повітряні маси, періодичні дощі, місцями у супроводі гроз. Відомо, що 8 травня Карпати засипало снігом. Також у горах різко знизилась температура повітря.

Нагадаємо, що у травні прогнозується чимало магнітних бур. Раніше ми писали, коли їх очікувати та як вони впливають на самопочуття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.05.2023 20:05