Синоптик розповіла, коли в Україну прийде відчутне потепління

На початку поточного тижня майже в усіх областях дощитиме. Водночас ближче до п'ятниці, 14 квітня, очікується відчутне потепління.

Про це повідомила народний синоптик Наталка Діденко.

"Вербна неділя буде в Україні з дощами — періодичними, часом погримить гроза. Хіба що у південній частині істотних опадів не очікується. У більшості областей буде тепло, протягом дня +12...+16°С, на заході України та місцями на Донеччині й Луганщині +8...+12°С. Волинь та Рівненщина вистрибнуть із холоду — там окрема температура завтра, +12...+15°С",— зазначила вона.

Водночас у Києві, наголошує Діденко, на початку тижня очікуються дощі та навіть грози. будемо відмахувати дощ, а пухнастими вербовими котиками лякати грозу — не забудьте парасолі. Температура повітря буде +12...+13°С.

За словами синоптика, відчутне потепління на українців очікує з 13-14 квітня.

Детальний прогноз погоди на 11 квітня

Найхолодніше у вівторок буде на півдні — +9...+12°С. У Криму та Приазов'ї очікується до +14°С. На решті території України вдень — +12...+16°С, дещо прохолодніше буде в прикарпатських областях — +9+12°С.

"Дощі завтра пройдуть у південній частині, ввечері 11-го квітня підтягнуться до центральних областей. Трохи покапає на заході, але не суттєво. На решті території України — без опадів", — вказала Діденко у Facebook.

У столиці України, за її словами, вдень очікується до +15°С. Дощів не прогнозується. Водночас вже у ніч на 12 квітня пройдуть дощі.

"На Великдень в Україні вночі очікується +5...+9°С, свіженько, думайте, що одягнути красиве тепліше, вдень 16-го квітня передбачається +9...+12°С. Дощі більш ймовірні тільки в західних областях. Тиждень лише розпочався, можливі уточнення", — зауважує синоптик.

Нагадаємо, раніше народний синоптик Ігор Кібальчич розповів про погоду на тиждень, 10-16 квітня. Також відомо, що 5 квітня у Києві зафіксували рекорд добової кількості опадів. Попередній рекорд було встановлено ще 1933 року, а це 90 років тому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.04.2023 19:47