Фото: скріншот з відео

Ситуація на фронті та успіхи "Гвардії наступу": головне зі звернення Зеленського (відео)

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців наприкінці 361-го дня повномасштабного вторгнення Росії. Український гарант проінформував про засідання Ставки, а також розповів про ситуацію на усіх напрямках фронту.

Засідання Ставки

Володимир Зеленський вислухав доповіді військових, у тому числі з передової.

"Провів засідання Ставки в новому, розширеному форматі. Доповідали й Головнокомандувач, і командувачі напрямків, і були доповіді безпосередньо з передової.

Ми вирівнюємо ситуацію, робимо все, щоб підготувати наші дії — заплановані на перспективу, на найближчу перспективу.

Головнокомандувач доповів щодо ситуації загалом на фронті, особливий акцент — на мобілізації, конкретній ситуації, тому, як і що здійснюється", — сказав Зеленський.

Ситуація на фронті

"Заслухав докладні доповіді на Ставці щодо кожної бойової позиції, кожного найгарячішого напрямку. Бахмутський напрямок, ОСУВ "Хортиця" — була доповідь командувача генерала Сирського. Як захищаємо наші позиції, як посилюємо саме цей напрямок і скільки забираємо сил ворога. 

Вугледарський напрямок, ОТУ "Донецьк" — доповідав генерал Содоль. Ситуація дуже непроста. Боремось. Ламаємо окупанта та завдаємо Росії надзвичайно відчутних втрат. Ще раз і ще раз повторюю: що більше Росія втратить саме там, то швидше зможемо завершити цю війну перемогою України.

Заслухав доповідь щодо ситуації на півдні. Зокрема, Одеський напрямок — доповідав генерал Гнатов. Ситуація без змін, контролюємо всі можливі перспективи.

ОСУВ "Таврія" — доповідав генерал Тарнавський щодо конкретних результатів захисту. Дякую всім нашим воїнам, хто береже Запоріжжя і весь цей напрямок!

Обовʼязково — Північний напрямок, Київ. Була доповідь генерала Наєва. Генерал доповів, що ситуація повністю під контролем, як і по всьому північному кордону", — сказав президент.

"Гвардія наступу"

"Доповідь міністра внутрішніх справ — по формуванню нових бригад "Гвардії наступу". Є дуже хороші результати. Це дуже корисний досвід того, як можна і треба мотивувати людей.

І такий формат роботи як на Ставці, так і в інформуванні щодо управління обороною буду підтримувати. Хочу, щоб наші люди знали та розуміли, що і як ми готуємо, що і як ми контролюємо.

Звичайно, воєнні питання, деталі дій розвідки – це те, у чому всього не розкажеш. Але хочу, щоб саме зараз у наших людей була передбачуваність. І відчуття — відчуття, що Україна рухається до своїх цілей", — додав глава держави.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо запровадження санкцій проти Московської біржі та російських банкірів. Таким чином 19 лютого глава держави увів у дію рішення РНБО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2023 21:49