Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Скільки будинків Києва не відключають від світла: дані YASNO

У Києві майже всі будинки відключають від електропостачання. Наразі є 3% будинків, які технічно неможливо знеструмити.

Про це повідомив гендиректор субхолдингу ДТЕК Yasno Сергій Коваленко у Facebook.

Коваленко пояснив, що у столиці є будинки підключені до ліній критичної інфраструктури, вони знаходяться поза групами й відключити їх централізовано неможливо. Таких будинків було близько 1500.

"Проте завдяки співпраці колег з КМДА та перепідключенню на інші лінії зараз їх 750. Частина із них  400 — мають відключатися ЖЕКами, ОСББ і керуючими компаніями, щоб дати змогу енергосистемі бути ще більш стабільною", — наголосив Коваленко.

Однак, за його словами, ще трохи будинків відключити зовсім не можна через технічні особливості, але їх частка зовсім незначна — менше ніж 3%. Фактично майже всі будинки у Києві відключаються за графіками.

Також Коваленко нагадав, що для рівномірних відключень усі житлові будинки поділені на групи. Групи формуються не за кількістю будівель, а за потужністю, яку вони споживають.

Нагадаємо, із 1 січня в Україні діє Державна програма з безплатної заміни населенню 50 мільйонів застарілих ламп розжарювання на нові світлодіодні. Одна особа може обміняти п'ять лампочок.

Українці можуть подати заявку на обмін своїх старих лампочок у застосунку "Дія". Нові LED-лампи можна буде отримати на пошті.

Суспільство, 31.01.2023 22:45