Колаж TrueUA

Скільки грошей заробив Усик за красивий нокаут Дюбуа: відомі офіційні суми

Чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик (21-0, 14 КО) за перемогу над Даніелем Дюбуа (19-2, 18 КО) заробив шість мільйонів доларів. Його суперник отримав втричі менше.

Про це у Twitter написав журналіст Майкл Бенсон з посиланням на результат промоутерських торгів.

Український боксер захистив титули чемпіона WBO, WBA та IBF, нокаутувавши британця Дюбуа у дев'ятому раунді. Промоутерські торги цього поєдинку виграла компанія К2 Promotions Ukraine. Вона заплатила вісім мільйонів доларів за право організувати поєдинок Усик – Дюбуа. Усик мав отримати 75% від призового фонду — шість мільйонів доларів, а Дюбуа лише 25% — два мільйони доларів.

Бій Усик — Дюбуа

Усик нокаутував британця у дев'ятому раунді після потужного удару з правої. Суддя просигналізував про достроковий нокаут на користь українця. Усик присвятив перемогу над Дюбуа українським військовим, які боронять нашу країну від російських окупантів. Після завершення бою він у ринзі голосно прокричав "ЗСУ".

Тепер в активі 36-річного Усика 21 перемога (14 — нокаутом) у 21 поєдинку. П'ять із них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

Для 25-річного Дюбуа поразка від Усика стала другою в кар'єрі. Також на його рахунку 19 перемог (18 — нокаутом).

Нагадаємо, що українець Усик різко відреагував на претензії команди Дюбуа щодо бою-реваншуПредставники британця після бою заявили про те, що Дюбуа нібито не бив українця нижче пояса і нібито ця помилка стала визначальною. Водночас українець відмовився надати другий шанс супернику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 28.08.2023 16:20