Скріншот з відео

"Не можна перемагати брудними речами": Усик різко відповів на претензії Дюбуа

Чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик (21-0, 14 КО) відреагував на вимоги бою-реваншу від команди Даніеля Дюбуа (19-2, 18 КО). Представники британця після бою заявили про те, що Дюбуа нібито не бив українця нижче пояса і нібито ця помилка стала визначальною.

Скандальний епізод українець Усик прокоментував для YouTube-каналу Boxing King Media.

Зазначимо, що у п'ятому раунді Дюбуа завдав забороненого удару в пах. Українець отримав кілька хвилин на відновлення. Британець і представники його команди вважають, що суддя мав зафіксувати нокдаун, оскільки удару було завдано за правилами.

"Якби рефері почав відраховувати нокдаун — я б сто відсотків піднявся. Мені було б трохи складніше відновитися, але те, що я б піднявся це — сто відсотків. Якщо таким чином зараз хочуть перемагати люди, які кажуть, що це — легальний удар, то ви не переможете. Не можна перемагати брудними речами, ніколи в житті людина не переможе, якщо застосовує бруд. І той, хто бачить у цьому чистоту удару, теж брудний", — сказав Усик.

Бій Усик — Дюбуа

Усик нокаутував британця у дев'ятому раунді після потужного удару з правої. Суддя просигналізував про достроковий нокаут на користь українця. Усик присвятив перемогу над Дюбуа українським військовим, які боронять нашу країну від російських окупантів. Після завершення бою він у ринзі голосно прокричав "ЗСУ".

Тепер в активі 36-річного Усика 21 перемога (14 — нокаутом) у 21 поєдинку. П'ять із них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

Для 25-річного Дюбуа поразка від Усика стала другою в кар'єрі. Також на його рахунку 19 перемог (18 — нокаутом).

Нагадаємо, що українець за цей бій заробив шість мільйонів доларів, а Дюбуа утричі менше. Сума гонорару не залежала від того, хто ж стане переможцем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 28.08.2023 15:49