Колаж TrueUA

Усик — Дюбуа: де дивитися бій та які ставки на фаворита

Ввечері 26 серпня у Вроцлаві чемпіон світу за версією WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик (20-0, 13 КО) проведе бій проти володаря поясу WBA World Даніеля Дюбуа (19-1, 18 КО). Вечір боксу на "Тарчинські Арена" розпочався о 19:00.

Пряму трансляцію поєдинку можна подивитися на платному медіасервісі Megogo. Початок бою Усик — Дюбуа почнеться не раніше 23:30.

Напередодні боксери провели офіційне зважування. Українець Усик на сцені розгорнув прапор з надписом "Фортеця Бахмут. Солона Земля. Залізні люди". 

Бій Олександра Усика та Даніеля Дюбуа 26 серпня

Скріншот з трансляції

Водночас Дюбуа після зважування зацитував псалом з Біблії.

"Благословенний Господь, моя скеля, що навчає руки мої до війни й пальці мої до бою. Амінь", — сказав британець.

Офіційні результати зважування:

  • Олександр Усик — 100,2 кг;

  • Даніель Дюбуа — 105,8 кг.

Антропометричні дані: 

  • Олександр Усик: зріст — 191 сантиметр, розмах рук — 198 см;

  • Даніель Дюбуа: зріст — 196 сантиметрів, розмах рук — 198 см;

Бій Олександра Усика та Даніеля Дюбуа 26 серпня

Фото: boxingphotos.pl

Цікаво, що 24 серпня на фінальній прес-конференції перед поєдинком, Олександр Усик з'явився в ексклюзивній зеленій вишиванці. Це витвір української компанії. Також прикордонники з передової, до яких він їздив на фронт, передали Усику ікону. Її намалювали на частині дерев'яної скриньки для зберігання боєприпасів.

Олександр Усик перед боєм з Даніелем Дюбуа

Фото: boxingphotos.pl

В андеркарді бою виступлять шестеро українців:

  • боксер першої напівсередньої ваги Ярослав Харциз (2-0, 2 КО) битиметься з поляком Конрадом Чайковскі (2-0-1, 1 КО);

  • боксер напівлегкої ваги Олександр Соломенніков (12-0, 7 KO) проведе бій проти поляка Пьотра Гуделя (10-10-1, 1 KO);

  • боксер напівважкої ваги Даніель Лапін (7-0, 1 КО) боксуватиме з німцем Аро Шварцом (20-6-1, 13 КО);

  • боксер середньої ваги Федір Черкашин (22-0, 14 КО) вийде на ринг проти француза Анауеле Нгаміссенге (12-0, 8 КО);

  • чемпіон WBO Oriental у першій середній вазі Дмитро Митрофанов (13-0-1, 6 КО) проведе бій з британцем Хамзою Шіразом (17-0, 13 КО). 

  • чемпіон WBO International у легкій вазі Денис Берінчик (17-0, 9 КО) проведе бій з шведським боксером Ентоні Їгітом (27-3-1, 10 КО)

На кону поєдинку Усик — Дюбуа стоятимуть усі пояси, якими володіє український боксер: WBO, IBF, WBA (Super), IBO та The RingУкраїнець за цей бій заробить шість мільйонів доларів, а Дюбуа утричі менше. Сума гонорару не залежить від того, хто ж стане переможцем.

Український боксер, на думку букмекерів, є очевидним фаворитом протистояння. Коефіцієнт на перемогу Усика — 1,15, на перемогу Дюбуа — 9,50. Експерти також очікують дострокової перемоги українця — 1,52. Перемогу Дюбуа нокаутом оцінюють — 11. Не вірять букмекери й в те, що Дюбуа протримається усі 12 раундів — 1,37. А на те, що бійці пройдуть усю дистанцію — 3,05. Серед прогнозів можна також виокремити, що тріумф українця станеться до дев'ятого раунду.

Водночас Даніель Дюбуа впевнений у своїх силах перед боєм та запевнив, що знає, як перемогти Усика. За словами британця, секрет успіху українця у його швидкості та рухливості, а тому Дюбуа планує створити проблеми Усику, змусивши того виступати у незручній манері.

"Річ у тому, щоб боротися з ним і вийти на зручну дистанцію. Мені просто потрібно вимкнути його. Хлопець добре рухається, тому потрібно позбавити його простору і таке інше. Ми все це передбачили. Ми маємо дещо для нього. Ми готові до всього. Тепер все залежить від мене. Я повинен вийти та зробити свою роботу", — казав Дюбуа.

Сам Усик наголошував, що не буде націлений на нокаут у бою з британським боксером. Українець акцентуватиме лише на боксі. За його словами, якщо буде заряджатися на нокаут, то втратить свої переваги.

"Я ніколи не сконцентрований на нокауті, мій акцент тільки на боксі. Але якщо він приходить, я це відчуваю і дію зі свого досвіду. Коли боєць заряджений на удар або коли він викидає потужні удари, щоб нокаутувати суперника, він втрачає дуже важливі переваги. Це ті переваги, які в кінцевому підсумку приносять перемогу", — пояснював українець.

Зазначимо, що востаннє Усик з'являвся на рингу торік у серпні, коли у реванші переміг британця Ентоні Джошуа. Тоді українець захистив усі титули, які відібрав у британця восени 2021 року, а також завоював вакантний пояс журналу The Ring. Дюбуа у своєму останньому поєдинку в грудні 2022 року нокаутував південноафриканця Кевіна Лерену.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 26.08.2023 20:33