Слони, жирафи і шимпанзе - жертви збройних угруповань в країнах Центральної Африки

21 СІЧНЯ 2018 20:41

Всього три десятиліття тому тисячі слонів велично прогулювалися в заповідних зонах країн Центральної Африки. На сьогоднішній день їх популяція майже знищена. Наприклад, в Національному парку Гарамба в Демократичній Республіці Конго залишилося приблизно 1100-1400 слонів. Ще в 1980-х роках їх було 20 тисяч. Багато з цих тварин стають жертвами збройних угруповань. Про це повідомляють з Програми ООН із захисту навколишнього середовища (ЮНЕП)? повідомляє TrueUA.

Експерти відзначають, що в небезпеці опинилися не тільки слони, але також носороги, шимпанзе і жирафи. Виявляється, мухобійки, традиційно виготовляються з хвоста жирафа, є символом влади в багатьох африканських суспільствах. Хвіст кордофанського жирафа - особливо цінний матеріал для виготовлення мухобійки, тому цей вид тварин - основна жертва браконьєрів і інших збройних формувань.

На сьогоднішній день в парку Гарамба залишилося всього близько 40 жирафів. Експерти також повідомляють про те, що і популяція східних шимпанзе в ДРК скоротилася на 80- 98 відсотків. Їх браконьєри забивають для м'яса. «Організоване браконьєрство і контрабанда ресурсів дикої природи, до яких вдаються збройні групи, становить серйозну загрозу для виживання деяких з найбільш відомих видів регіону, зокрема слонів і жирафів», - йдеться в доповіді організації «Трафік», що має назву «Оцінка браконьєрства і контрабанди ресурсів дикої природи у транскордонній зоні Гарамба-Били-Чінко». 

Світ, 21.01.2018 20:41